INTERNATIONALE POPQUIZ

Welkom bij de internationale kleine popquiz. Hieronder vind je 10 meerkeuzevragen. Beantwoord ze door in het menu het juiste antwoord aan te clikken. Click op het koptelefoontje rechts boven de vraag voor de geluidsfragmenten. Als je klaar bent, click dan onderaan deze pagina op "Antwoorden". De juiste antwoorden verschijnen rechts op je scherm. Veel plezier.

VRAAG 1
Dead Man Walking

Dit is de hoes van Abbey Road. The Beatles steken keurig over.
John voorop, maar wie liep er ook alweer achter hem?
Was dat. . .


VRAAG 2
Kop dicht en luister

Popsterren schrijven veel en vaak. De prestaties van een enkeling zijn zo goed dat ze een boek uitgeven. John Lennon schreef bijvoorbeeld In His Own Write, een aardige novelle. Ook Nick Cave poepte een paar boeken uit. Maar hoe heette zijn eerste roman ook alweer?
Was dat. . .


VRAAG 3
lived eht morf egassem A

Luister en huiver. Dit deuntje wordt achterstevoren gespeeld. In de jaren zestig een leuk tijdverdrijf en enkele kerkvoogden willen zich er ook nog wel eens aan zondigen. Wij doen het voor de gezelligheid.
Welk nummer is dit?


VRAAG 4
Mick and Keith killed Brian

We hadden het al over een dooie Beatle, nu ruim baan voor een dooie Stone. Een Rolling Stone, welteverstaan. Brian Jones overleed in 1969.
Waar werd zijn ontzielde lichaam gevonden?

VRAAG 5
Invuloefening

Luister naar dit prachtige nummer van Everlast. Straks stopt de muziek en dan mag jij de tekst kiezen die Everlast gaat zingen. Simpel hè?

Cause then you realy might know what it's like to. . .

VRAAG 6
Deutsche Welle

Blixa Bargeld speelt vaak samen met de begeleidingsband van die meneer uit vraag twee, Nick Cave. Maar Bargeld maakt ook furore met zijn eigen band.
Hoe heet deze Industrial Wave-band?


VRAAG 7
Misssspelllingh

"Hey, Jim! Can You Spell New York for me?"
"Oh, no. Not Again. A knife, a fork, a bottle and a corck. That's the way we spell New York, sucker."
Nou, dat was een peuleschilletje (of is het tegenwoordig peulenschilletje?) Probeer eens de naam van dze singer/songwriter te spellen. Zoals je kunt horen hebben veel mensen daar moeite mee.
Hoe spel je zijn naam nu eigenlijk?

VRAAG 8
The duke of Copperhead Road

Steve Earle is decennia lang bezig met echte Amerikaanse bluesrock. Af en toe even niet, want dan zit hij in de bak. De laatste jaren gaat het Earle echter voor de wind. Zijn laatste twee albums werden prima ontvangen door pers en publiek en optredens zijn binnen een mum uitverkocht. Zijn voorlaatste cd was heel speciaal. Hij werkte samen met een grootheid uit de bluegrasswereld.
Wie was dat?


VRAAG 9
The Blue bluegrass of home

Effe luisteren. Dit zijn The Burns Brothers. Ze hebben een humoristische cover gemaakt. van Sweet Soul Music. Over iedereen hebben ze wel wat te vertellen, maar wat willen ze nou eigenlijk met de bevallige zangeres Tanya Tucker? Kortom: vul aan. .


VRAAG 10
Je bent nooit te oud voor een dolletje
O jee, vieze praatjes. Deze dame wil heel graag een Nick Cave Doll. Ze schijnen echt te bestaan, maar daar gaat het hier even niet om. Wat ik van je wil weten is de naam van de band waarin deze dame zit.
Is dat. . .


Tot zover de vragen. Nu de antwoorden!
Click hier voor de antwoorden